Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ruiner i fuldt flor af Maja Gade

October 30, 2021- 10:00 - November 28, 2021- 14:00

Free
Ruiner i fuldt flor af Maja Gade
XM3 – rum for samtidskunst præsenterer soloudstillingen: Ruiner i fuldt flor af Maja Gade
Udstillingen er støttet af Aalborg Kommune
Fernisering
Lørdag 30. oktober 12:00-16:00
Artist talk
Søndag 28. november 14:00-16:00
Jeg er optaget af landskaber, hvordan forskellige processer kan skabe og forandre et landskab. Det kan være hvordan vands bevægelse gennem landskabet skærer kløfter i bjerge og aflejrer sedimenter i søer, eller hvad der sker med et landskab
hvis vandet forsvinder, så søer og floder tørrer ud og livet forsvinder. Et ørkenlandskab opstår, med spor efter det liv som er forsvundet. Det er langsomme naturlige processer med erodering og aflejring, hvor forandringerne sker over millioner af år. Et menneske har en relative korte tidslinje i forhold til en stens.
Mennesket har et behov for at bemægtige sig landskabet ved at kultivere det, skabe haver, bygge op og rive ned. Det er forandringer af landskabet som passer til menneskers agenda. En måde at få magt over et landskab er ved at kortlægge det, spænde et grid ud og prøve at fange virkeligheden i nettets firkanter. Vandre man igennem et landskab, kan det give en fysisk forståelse af landskabet i forhold til sin krop.
Når jeg går på stranden og finder små stykker af mursten som er blevet slebet runde af bølgerne, kommer jeg til at tænke på alt den energi der skulle til for at skabe murstenen, grave leret op af jorden, rense leret, forme det til firkanter, tørre og
brænde det. Hvorefter murstenene blev transporteret derhen hvor noget skulle bygges af dem, måske et hus hvor mennesker boede og levede deres liv. På et tidspunkt skulle der byfornyes, huset blev revet ned og byggeaffaldet endte i havet, måske som kystsikring. Jeg får lyst til at gemme det lille stykke mursten for at give det nyt liv.
Maja Gade

Details

Start:
October 30, 2021- 10:00
End:
November 28, 2021- 14:00
Cost:
Free
Event Category:
https://xm3.gallery/ruiner-i-fuldt-flor-30-10-28-11-2021/

Organizer

XM3 – rum for samtidskunst
View Organizer Website

Venue

XM3 – rum for samtidskunst
Sallingsundvej 33A
Aalborg Øst, Nordjylland 9220 Denmark
+ Google Map
View Venue Website